Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

O nama

RACIONAL d.o.o. – GDJE KUPAC POSTAJE PRIJATELJ!!!

Racional d.o.o. od svog nastanka 1991. godine do danas, razvio se u respektabilno preduzeće čija je primarna djelatnost prodaja, iznajmljivanje i servisiranje Canon i Konica Minolta i Lexmark  proizvoda.

Canon, Konica Minolta, Lexmark su vodeći proizvođači poslovnih i kućnih proizvoda, kao i digitalnih rješenja za kućnu i uredsku okolinu. Široki raspon uredske opreme uključuje multifunkcijske aparate (kopir / printer / skener / fax) i to crno-bijele i u boji, a zadnjih godina osigurava i kompletna mrežna rješenja, od IT konzultinga do instalacija.
Za kućnu okolinu, raspon proizvoda se širi na Bubble Jet pisače, skenere, fotoaparate (digitalne), video kamere i kalkulatore.

Kontinuirana obuka našeg osoblja i neprestano unapređenje pružanja usluga našim korisnicima, rezultiralo je sticanjem prestižnog certifikata ISO 9001-2008!

Naši Partneri

Konica Minolta

Kao vodeći pružatelj proizvoda zasnovanih na slikovnim informacijama, Konica Minolta nudi vam svoje bazne proizvode, usluge i rješenja digitalizacije u uredskim i proizvodnim okruženjima

Canon

LIVE FOR THE STORY

Priče su posvuda. Istražite nove i otkrijte kako na najbolji način ispričati vlastite

.

Lexmark

Printing solutions and products, including laser, inkjet, dot matrix printers and supplies for the office and home.

ISO 9001 – Sistem menadžmenta kvalitetom

Šta je ISO 9001?

ISO 9001 je međunarodni standard koji sadrži zahteve za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji koje organizacija mora ispuniti da bi uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama.

Sistem kvaliteta je upravljački sistem kojim se dovodi do ostvarenja postavljenih ciljeva u pogledu kvaliteta poslovanja i pružanja usluga. Ovaj sistem čine organizaciona struktura, odgovornost subjekata u organizaciji, procesi i resursi potrebni za upravljanje sistemom. ISO 9001 serije standard se sastoji od:

 • ISO 9000 – Osnove i rečnik: predstavlja koncept sistema upravljanja kao i terminologiju koja se koristi
 • ISO 9001 – Zahtevi: kriterijumi koji moraju da se ispune ukoliko želite da radite u skladu sa standardom i dobijete sertifikat.
 • IS0 9004 – Smernice za poboljšanje performansi: na osnovu osam principa menadžmenta kvalitetom one se koriste od strane višeg menadžmenta kao okvir za usmeravanje organizacije uzimjuci u obzir potrebe svih zainteresovanih strana, a ne samo klijenata.

cetiri-glavna-procesa-iso-9001

Principi ISO  9001

Sistem upravljanja kvalitetom prema ISO 9001:2008 standardu, zasniva se na osam principa upravljanja. Ovi principi se mogu koristiti od strane menadžmenta, kao okvir za usmeravanje organizacije u pravcu poboljšanja performansi. Principi su izvedeni iz kolektivnog iskustva i znanja stručnjaka širom sveta koji učestvuju u radu Tehničkog komiteta ISO/TC 176 (Upravljanje kvalitetom i obezbeđenje kvaliteta), koji je odgovoran za razvijanje i održavanje ISO 9000 standarda.

Kome je namenjen ISO 9001?

ISO 9001 je pogodan za sve organizacije koje žele da poboljšaju način upravljanja, bez obzira na veličinu ili delatnost organizacije. Pored toga, ISO 9001 je kompatibilan sa drugim standardima sistema menadžmenta kao sto su OHSAS 18001 Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu i bezbednost i Sistemi upravljanja zaštitom životne sredine ISO 14001. Oni dele mnoge principe tako da se mogu integrisati.

Svrha ovog standarda je povećanje efikasnosti organizacije kroz primenu procesnog pristupa. Njegova prednost je obezbeđenje veza između pojedinačnih procesa, sektora i njihove interakcije.

Definisanjem ulaznih i izlaznih elemenata svih procesa i definisanjem potrebnih resursa stvara se polazna osnova za planiranje, kao i povratna informacija o zadovoljstvu kupaca. Ovakav model povećava poverenje klijenata u proizvod/uslugu i vodi ka boljem pozicioniranju na tržištu.

Prednosti implementacije standarda ISO 9001

ISO 9001 precizira osnovne zahteve za sistem upravljanja kvalitetom koje organizacija mora da ispuni kako bi pokazala svoju sposobnost da svoje proizvode dosledno proizvodi (koji uključuju usluge), čime povećavaju zadovoljstvo korisnika i ispunjavaju važeću zakonsku regulativu

Prednosti implementacije ISO 9001:2008 standarda:

 • sticanje i/ili učvršćivanje poslovnog poverenja kod poznatih i što je još važnije potencijalnih klijenata,
 • poboljšanje poslovne sposobnosti i produktivnosti,
 • usmerenost na ostvarivanje poslovnih ciljeva i očekivanja klijenata,
 • postizanje i održavanje stabilnog nivoa kvaliteta proizvoda/usluga radi zadovoljavanja zahteva i izraženih potreba klijenata,
 • povećanje zadovoljstva klijenata,
 • pružanje uverenja da je željeni nivo kvaliteta postignut i da se održava,
 • stvaranje mogućnosti za osvajanje novih tržišta i uvećanje udela na postojećem tržištu,
 • dobijanje sertifikata ISO 9001 od strane akreditovanog sertifikacionog tela,
 • mogućnost učestvovanja i nadmetanja na tenderima.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.